Bröllopsdukning med vintageprylar


Går du i bröllopstankar, och kanske vill du duka på ett på ett personligt och hållbart sätt? Jag arbetar med redesign och här kommer ett exempel på hur man kan kombinera gammalt och nytt i en festlig bröllopsdukning.

Jag handplockar inredning i secondhandbutiker och i detta fall kommer de flesta detaljerna från Returbutiken på Strömpilen i Umeå. Där hittade jag de ljusblå mattallrikarna, likaså den rosa assietten. Den oputsade nysilvertallriken överst skapar stämning och är lånad av en god vän. Vanligen är porslinet vitt i festdukningar, men det är roligt att bryta av med en udda färg för att ge dukningen lekfullhet och liv.

På tallrikarna står glas uppochnervända med en förrättsskål redo för en soppa, sallad eller toast, att bygga på höjden ser inbjudande ut!

Bomullsduken som jag fått av farmor för minst tjugo år sedan är fräscht vit med brodyr. De rosa servetterna är av linne, jag rekommenderar verkligen tygservetter, vackert, hållbart och miljövänligt. Spirean och rosorna kommer från trädgården, naturen bjuder alltid på sköna färger och former. Tavlan i bakgrunden är en akrylmålning som jag själv målat.

Jag använde en glasflaska, i detta fall från IKEA, som tillbringare för bordsvatten. Här kan man hälla upp kolsyrat vatten och kanske sätta fast en etikett som berättar om innehållet. Som bordsplacering använde jag naturstenar – unikt och fint. Jag skrev namnet med silverpenna och klistrade fast en stickers med två silverringar som jag köpt på Konstnärsshopen i Umeå.


Hör av dig om du behöver tips inför er stora dag! Jag hjälper er att skissa på idéer kring ert bröllop och planera inspirerande miljöer, det kan vara entrén med välkomstdrink, utemiljön med belysning och blommor, dukning och servering, scen, ljussättning och blomsterdekorationer. Läs mer på Susannas Värld.

Inredare: Susanna Skog
Fotograf: Ralf Elo


2 kommentarer on “Bröllopsdukning med vintageprylar”

  1. Katarina skriver:

    Du är så otroligt duktig Susanna. Imponeras över dina vackra dukningar o dyl. Kul 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s