Enkla gardiner som alla kan sy


Jag har tidigare berättat om hur jag inrett ett barnrum och vill nu lyfta fram ett par smarta detaljer i rummet. I barnrummet finns det förutom ett större fönster på rummets kortända också tre små fönster som fungerar som ljusinsläpp och en trevlig detalj i inredningen.


När det blir vår och sommar behöver man ha en mörkläggningsgardin för att inte bli störd av ljuset. Jag har sytt en gardin i dubbelt tyg genom att vändsy ett kvadratiskt tyg. Efter det sydde jag fast två kardborreband i vardera hörn upptill på ”baksidan” av gardinen, makarna till dessa kardborreband skjuter man fast med häftpistol direkt i fönsterkarmen eller ett väggparti intill fönstret. Slutligen har jag sytt fast två rejäla tryckknappar för hand i vardera hörn för att kunna fälla upp gardinen dagtid. Det är viktigt att sy fast kardborrebandet innan tryckknapparna, annars blir det trubbel med symaskinen. Och vips har man fått en enkelt och fiffig gardin med en bra funktion!

Annons

One Comment on “Enkla gardiner som alla kan sy”

  1. Sandra skriver:

    Hejsan

    Jag har tänkt sy en liknande gardin till mitt vardags rum kan du förklara mer hur du har tänkt? Vill så gärna komma i gång hur lägger man tyget o hur syr man kan de hjälpa med detta i tygaffär tro?

    Mvh Sandra


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s