Design av monter på Noliamässan


Under Noliamässan i Piteå gjorde jag ett uppdrag åt AC Omsorg som arbetar med rekrytering av familjehem. Jag designade och inredde montern på plats.

Till att börja med skissade jag utifrån AC Omsorgs önskemål, jag ville skapa en hemtrevlig miljö där barnen kunde känna sig hemma samtidigt som föräldrarna kunde ta del av information och samtala. Sex kvadratmeter var en utmaning, men jag tog in en barnmöbel där barnen kunde rita eller bygga med lego. Vi hade också satt upp bildgåtor som blev mycket populära, tävlingar är överhuvudtaget ett bra sätt att få besökare.

Belysning är viktigt

På bilden nedan kan ni se  en bra upplyst monter, belysning är en viktig grej att tänka på när man jobbar med skyltning och mässmontrar. Man bör också tänka på att inte placera information och aktiviteter alltför lågt eftersom de förbipasserande kommer  gående. I detta  fall gjorde jag ett  undantag, eftersom den riktade sig främst till  familjer. Fondväggen bestod av vitmålade träplankor.

Trasmattor och klädstreck

Jag skapade hemkänsla i montern med hjälp av trasmattor, en matta ledde in i montern och fick bli en välkomnande entré.. Ett klädsträck med badkläder och handdukar fick pryda högra delen av montern för att väcka nyfikenhet hos mässbesökarna. Några lekfulla och glada färger som rött, gult och fick bli accentfärger mot det annars dominerande vita. Företagets logotyp i framkant hade tydligare berättat om monterns avsändare.

AC Omsorgs personal trivdes också i montern, de fick god respons från besökarna och kände sig stolta över att ha en monter som de kunde ”stå för”, detta betydde givetvis mycket eftersom man ska arbeta så intensivt i montern under flera dagar.

Susannas Värld kan hjälpa ditt företag att skapa en inspirerande miljö med genomtänkta detaljer, kontakta mig så bokar vi en tid för konsultation.

Annons

2 kommentarer on “Design av monter på Noliamässan”

  1. […] jag inredde en monter åt AC Omsorg under Noliamässan täckte jag golvet med trasmattor vilket var mycket uppskattat, trasmattan är på väg […]

  2. […] Noliamässan i Piteå förra året inredde Susannas Värld en monter år AC Omsorg som fick vad de önskade – hemtrivesel i en strålande […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s