Lastpallar och redesign på Noliamässan


Monterdesign på ”Nolia Utbildning och framtid”

Jag har just samarbetat med Röda Korset och inrett Caféet på mässan ”Nolia Utbildning och Framtid” i Umeå. Det var en härlig utmaning att fylla nittio(!) kvadratmeter.

Café präglat av redesign

Jag ville skapa ett roligt, avslappnat och inbjudande cafe´ präglat av återbruk och redesign där de unga besökarna skulle känna sig bekväma. Eftersom Röda Korset vill lyfta fram återbruk som en viktig del i deras verksamhet kändes det som en tilltalande idé jobba utifrån detta tema.

Med lastpallar från Norrlandspall byggde jag upp en sittmiljö i olika nivåer med plats för sittpuffar och udda kuddar. För att skapa ytterligare nivåer och sittplatser och för att få en ”barhängkänsla” byggdes en träbeklädd serveringsdisk med litet utskjut för barstolar lite sådär slarvigt  – men schysst!

Nytt av gammalt

Gamla lampor och lampskärmar från Röda Korsets Second hand fick lysa upp, strömmen levererades genom nya färgglada lampsladdar. Vi tillverkade kakfat av gamla fat och lampfötter dekorerade med udda knoppar. Grönt, rosa, orange var några av accentfärgerna.

Tillsammans med volontärarbetare och frivilliga ställde Röda korset upp med gott fikabröd! I en intilliggande monter fick man en inblick i några av deras många verksamheter bla ett återbrukstorg. Det är verkligen jättekul med att skapa inspirerande miljöer! Jag ser fram emot nästa uppdrag! Hör av dig om du behöver kreativa lösningar.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s