I Julia Roberts och Hugh Grants fotspår


På lördagar i Notting Hill brer den välbesökt marknaden längs Portobello Road ut sig, enligt utsago världens största antikmarknad. Portobello Road är inte bred och den kantas av  färgglada huslängor, ivrigt säljande människor, gatumusikanter av rang, shoppingtokiga och marknadssugna. Tankarna går till den mycket charmiga komedin Notting Hill, där bokhandlaren William, spelad av Hugh Grant möter filmstjärnan Anna, spelad av Julia Roberts.

Markandsgatan är lång, det börjar med antikviteter, sedan mat och till sist loppmarknad. Det finns det mycket, både för kropp och själ. Smarriga bakverk som jag smaskar på medan jag fortsätter min vandring. Ingen rast ingen ro!! När jag går där försöker jag att se om jag kan upptäcka den lilla bokshopen som Hugh Grant  jobbade i, men utan att lyckas. Det var ju bara på film!  Visst finns tankar hos mig  om att göra det perfekta antikvitetsfyndet men dessa tankar får snabbt  passera, för dessa försäljare är luttrade och vet att ta betalt. Jag förstår att de gärna vill att jag tar en titt in i deras ”microgallerier” som finns inne i husen. Inget för den med klaustrofobi! Där man kan gå max två i bredd.

Åker du till London är ett besök på Portobello Road att rekommendera – om inte annat för stämningen!


Annons

2 kommentarer on “I Julia Roberts och Hugh Grants fotspår”

  1. […] kommer i ett par blogginlägg att återvända till min londonresa och lyfta fram olika inspirerande […]

  2. […] har vi en kul och lite galen butiksexponering på en pizzeria i närheten av Portobello Road. Ingen kan gå förbi utan att minnas detta […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s